Skip to content →

Maleisie 2008! Dag 16: Road Trip!

Dag 16
We hoeven niet heel vroeg op, dus we doen ‘t rustig aan. Onze bus naar het regenwoud Taman Negara vertrekt om 10:30 niet ver van ons hotel vandaan.

We worden wakker in een klamme vochtige kamer. Achteraf toch niet zo’n goede keuze geweest. Probleem is dat ook onze kleding ook vochtig is geworden, en dat is echt een vies gevoel. Alsof je natte kleding aantrekt. We onbijten wat beneden in het restaurant en checken daaarna uit.

Aangekomen bij het bus station wordt onze angst waarheid wanneer onze bus een mini-van is. 6 uur lang opgevouwen zitten in een klein busje is geen pretje, weten we ondertussen uit ervaring. Toch hebben we geen andere keuze dus stappen in. De enige twee mede-passagiers zijn Sjon en Miranda. Twee Nederlanders, nog niet zo lang op reis hier in Maleisie. We raken is gesprek en geven ze wat tips mee.

Na 3 uur rijden hebben we pauze, en tot ons genoegen stappen we over op een grotere bus. Een stuk blijer beginnen we aan onze tweede helft. Maar dit duurde helaas niet lang, want het tweede gedeelte is erg hobbelig.

Uiteraard overleven we de reis (deels dankzij Lesley der reis-pilletjes), en we besluiten hetzelfde hotel te nemen als Sjon en Miranda. Helaas zit deze vol (Sjon en Miranda hadden vooraf geboekt dus die hadden daar geen last van) dus gaan we bij 1 van de andere tig hotels kijken. De dichtsbijzijnde is het Woodland Resort. Een nieuw, luxe, bungalow park. We betalen twee keer zoveel als normaal, maar we hebben wel zin in iets meer comfort voor een dag of twee. Daar dumpen we snel onze spullen want we hebben over 20 minuten afgesproken met S & M. Het leek ons wel leuk om een beetje met elkaar op te trekken.

Ondertussen is het al 19:00 geweest, maar er zijn nacht safari’s die je kan doen, en dat lijkt ons vieren wel leuk. We willen eigenlijk de night safari walk maar die zat vol dus doen we de night safari boat trip. Ook leuk. Hopen we.

Voordat de safari begint eten we met z’n allen wat. De safari blijkt alleen voor ons vieren te zijn, maar dat is alleen maar beter. Tijdens deze twee-uur durende nacht safari varen we een stuk de rivier op en laten we ons dan weer terug stromen. In deze twee uur bestaat de mogelijkheid dat we wilde beesten zien, in de vorm van herten, vogels, slangen en apen.

De safari was leuk, vooral met S en M. Maar op een paar, opgezette, vogels in een boom na hebben we niets gezien. Dit is hoe het werkt: de gids heeft een felle lamp en schijnt daarmee op de oevers. Hopelijk schijnt hij daarmee op een aap volop in z’n porem waardoor het voor een seconde versuft is. Het enige wat wij kunnen zien, als we meer dan heel goed opletten, zijn de reflecterende ogen. Nu hebben we 1 of 2 keer een paar ogen gezien, maar je weet dus niet wat het is. Je kan er dus net zo goed een vliegende krokodil bij verzinnen, want je komt toch nooit achter de waarheid. En ze hebben er ook geen walvissen. Het koste ons wat moeite om dat antwoord van de Gids-Chap-Choi te krijgen.

Na de safari waren we allemaal best wel moe van het reizen enzo en gingen we allemaal naar bed (niet zo! Ieder naar zijn eigen bed natuurlijk!)…

Published in Maleisie 2008

2 Comments

  1. Lesser

    Lesser

    Are there any whales here? I wanna see whales!

  2. Johan

    Johan

    Ik wil mijn bro weer zien…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *