Skip to content →

Maleisie 2008! Dag 5: Not so hot!

Day 5
Vandaag hoeven we ons niet te haasten, want de eerste bus naar Poring Hot Springs komt pas rond 10 uur. Omdat de bussen hier geen vaste tijden kennen besluiten we een half uur eerder langs de weg te wachten. Bushaltes komen in deze streek niet voor, dat is gereserveerd voor de ‘grote steden’. Dus hier moet je maar gewoon ergens gaan staan. Tijdens het wachten worden we aangesproken door een local, aardig vrouwtje, en via via wordt geregeld dat iemand ons wel kon brengen. Dit was wel iets duurder dan de bus maar ook veel sneller en we hoefden niet meer te zoeken en wachten op de bus.

Zo leerde we Harris kennen, onze chauffeur. Harris was ongeveer een meter hoog en zeer geinteresseerd in ons. De 45 minuten in de auto waren zo voorbij. Uiteraard begon het hele balletje te rollen toen hij ons vroeg of wiet echt legaal was bij ons in Nederland. Hier in Maleisie wordt je opgehangen als je in bezit bent van wiet. Nogal een grof contrast. Harris bekende weleens wiet gerookt te hebben. Toen hebben we hem dus aangegeven bij de politie….. en het was einde Harris. ;)

Bij Poring Hot Spring volgde een emotioneel afscheid in de vorm van tot tweemaal toe onze handen te schudden. Ook hier was het niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was, eenmaal omgekleed om te badderen was het een grote teleurstelling. Wij hoopten lekkere exotische warme jacuzzi achtige taferelen, maar in plaats daarvan was het koud, in een betonnen omgeving en stonk het er af en toe een uur in de wind. Gelukkig was er een kleine waterval in de buurt, die zijn we vervolgens wezen bekijken. En dat was leuk. De weg er naar toe was door de jungle en het zag er allemaal erg tropisch uit.

Daarna hebben we een canopy walkway gedaan, dat is een gammele knopenbrug, 40 meter hoog in de bomen. De klim naar de brug was nog een behoorlijk stukje berg opwaarts maar die moeite werd rijkelijk beloond. Om 13.30 hadden we het wel weer gezien en gingen we op zoek naar vervoer die ons naar het dichtsbijzijnde plaatsje: Ranau. Tijdens het wachten op de bus, die niet op vaste tijden reed, werden we regelmatig benaderd door taxichauffeurs. Maar we deden het af als te duur. Al snel kwamen ze terug met een lagere prijs waarmee we akkoord gingen. Voldaan en trots, omdat we voor het eerst hadden afgedingd, werden we naar Ranau gebracht en waren we net op tijd voor onze bus naar Sepilok. Een rit die ruim 4 uur duurde. Voordat we vertrokken heeft Lesley zich voor het eerst kostelijk vermaakt op een hurktoilet, de mensen hier hebben talent in hurken. Een overwinning rijker reden we onze volgende bestemming tegemoet.

Na 4 uur rijden over wegen met kuilen zo groot als Duitsers ze graven en een Jamie Fox Asian lookalike chauffeur met een blind oog worden we gedropped in Sepilok. Lesley zo blij als een kind, omdat ze dan eindelijk haar volle blaas kan legen, dat was zeker geen pretje met al die kuilen en wc in de bus waar alleen mannen op kunnen. Verdere details spaar ik jullie ;) Vanaf Sepilok is het nog 2,5 km van het Sepilok Jungle Resort waar we die avond zullen overnachten. Ze hebben een erg gezellig terras aan een meertje waar we wat zijn wezen eten. Daar zagen we nog een boomslangetje die net een gekko naar binnen wilde werken. Voor de slaapplaatsen loop je over bruggetjes gebouwd over het water met op de achtergrond de pikdonkere jungle, erg tof.

Morgen gaan we naar het Orang Otang Rehabilitation Center om daar de apen volop te zien slingeren.

Published in Maleisie 2008

9 Comments

 1. Annie

  Annie

  Dag Rick en Lesly,

  Klinkt goed tot nog toe, mooie foto’s en een goede beschrijving van wat julli tot nu toe mee maken.
  Was die touw-brug niet eng?
  Ik wens jullie een geweldige vakantie toe

  groet Annie

 2. Nou, ik heb gelukkig niet echt last van hoogte vrees. Maar als je dat wel hebt vind je het denk ik wel eng. De brug schommelt best wel erg, en echt veilig zit je ook niet. Je moet je gewoon goed vast houden aan de touwen, en proberen in het midden te lopen. Dat voorkomt dat de planken waar je op loopt te kantelen. Lesley vond het in ‘t begin wel een beetje ‘eng’ maar na 2 van die bruggen overgestoken te hebben was ze ook wel over die angst heen. Aan de andere kant… er gaan heel wat mensen per jaar over die touwen die het allemaal overleven, dus de kans dat er wat gebeurd is redelijk minimaal.

  Groetjes vanuit Borneo,
  Rick

 3. Top top top! Leuk hoor al die avonturen!!
  Mooie foto’s erbij en ik voel me al helemaal in Borneo!
  Ik kijk uit naar ‘t volgende verhaal!

  Groetjes van Sven

 4. Charina

  Charina

  Hello vakantiegangers,

  Mooie foto’s hoor!
  Erg stoer zo met zijn tweeen erop uit zo ver weg.
  Ik zou in mijn broek schijten, maar toch misschieen ooit ik weet het niet.
  Ik lees de verhalen met veel plezier hoor!
  Dikke kus,
  Charina

 5. Johan

  Johan

  Hey lange blanke bro en Lesser!

  Waar ik benieuwd naar ben… Heb je Harris eerst nog een knietje gegeven voor je hem aangaf bij de politie?

  Vind het super leuk je verhalen te lezen. Ben nu al benieuwd naar de volgende ;)

  Kus

  Ps: Laat less eens wat action foto’s maken van jou.
  Ps: En welke film is het geworden?

 6. Sylvia

  Sylvia

  Echt super leuk om jullie verhalen te lezen!
  Jammer van die mental picture die ik nu heb van Les op een hurk toilet! ;-)

  Weet je Rick, Dat jullie zo groot zijn heeft natuurlijk ook erg zijn voordelen. Riempje van Les kan dus wel af, je ziet haar op kilometers afstand en je kunt mensen zonder enig probleem op hun kop spugen. (wel een foto erbij graag! :-)

  Ben erg benieuwd naar het vervolg!

  Kus, Syl

 7. Den Talisman

  Den Talisman

  Echt een genot om jullie verhalen te lezen, het verhoogt duidelijk mijn voorpret richting de vakantie die over zo’n zes weken van start gaat. Leuke schrijfstijl ook met vele bijzondere typeringen. Wat me opvalt zijn uitspraken over de sobere voorzieningen (toiletten, hotels). Hoewel er daar uiteraard hotels zijn in alle prijs- (en kwaliteits) klassen heeft dat ook wel zijn charme. Eenvoudige accommodatie en prachtige natuur is een aparte combinatie.
  Ben benieuwd wat jullie vinden van de reis tot dusver. Het is daar zo anders als westerse landen die we gewend zijn. Spreekt dit je aan?

  Dikke kuss

 8. Gwenn

  Gwenn

  He ouwe rakkers!
  Ik zie dat jullie veel meemaken!! Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken, sooooo jalouuuuss..
  Heeel veel plezier en doe voorzichtig. Dikke kussssssssssssssssssss

 9. Mabel

  Mabel

  Hey ;-)

  Ten eerste wil ik toch wel even een compliment geven (die je vast al veel vaker heb gehoord) dat je ontzettend leuk je blog berichten schrijft..leuk intressant verhaal en met humor..Vet hoor!!

  Wauw wat een foto’s zeg!!

  Ik ga snel door met lezen!!

  Kus voor jullie! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *