Skip to content →

Maleisie 2008! Dag 1: Bangkok Dangerous!

10:32 Na eerst te zijn geweigerd bij de douane, om vervolgens eens grondig te worden gefouilleerd (Lesley), kon onze reis pas echt beginnen. Nu maar hopen op geen problemen bij het boarden.

01:09 Gelukkig hebben we het opstijgen overleefd. Ook zijn we ondertussen voorzien geweest van vliegtuig-meatballs. Lekker! Not! ;)

02:19 Hobbel de bobbel en veilig geland.

18:50 Wel ja… Eerste pizza zit er alweer in ;) Dat was Lesley’s idee hoor!

20:33 Wel ja… De eerste vertraging hebben we ook te pakken. Gelukkig hebben we onze aansluiting in Bangkok ruim geplanned, en zal dat hopelijk geen problemen opleveren.

10:30 Met een beetje extra gas zijn we toch gewoon op tijd geland. De rit duurde ruim 9 uur vanaf Helsinki, en dat was toch best nog wel pittig. Vooral met het idee in ‘t achterhoofd dat we nog 2 vluchten voor de boeg hadden. Het eten in ‘t vliegtuig blijft tough love, even als een uiltje knappen. Gelukkig hadden we hele relaxte plekken met een royale hoeveelheid aan beenruimte wat de pijn zeker enigzins heeft beperkt. Pas over 5 uur vertrekt onze volgende vlucht naar Kuala Lumpur, en daar kunnen we pas over 3 uur voor inchecken. Tot die tijd moeten we ons nog even zien te vermaken. Lesley heeft ondertussen al de eerste geschokte reactie mogen verwerken in dit kabouter dorp.

14:30 En zowaar vind ik hier een gratis wifi verbinding, dus gooi ik dit al vast even online! We gaan nu boarden voor onze 3e vlucht, met de bestemming Kuala Lumpur.

photo

photo

photo

photo

photo

Published in Maleisie 2008

10 Comments

 1. Bram

  Bram

  Heej Rick & Lesser!

  Hardstikke leuk dat jullie al zo veel info neer hebben kunnen zetten, nu is het net of ik ook mee op reis ben ;-)

  Heel veel plezier nog en ik hou jullie in de gaten!

  Groetjes, Bram

 2. Jomama

  Jomama

  Hi Les@Rick,klinkt al goed geen schreeuwende ruzies terugreisplanning and money in the pocket,hi Goede reis gewenst en maak ze wild daar en rick je schoenen uittrekken wil daarbij wel helpen,heel veel liefs van BiggMamma

 3. Roxanne aka foxy roxy

  Roxanne aka foxy roxy

  Ja ze wilden Lesser natuurlijk wel even lekker grondig fouilleren :p lekker wijffie!! Het heeft hier gister gestortregent, nu ist droog alleen ontbreekt de zon een beetje. Zullen jullie daar weinig last van hebben denk ik. Les, doe je even je doeken om je hoofd.. Geen idee waar jullie je nu bevinden.. ook te lui om uit te rekenen. Dus goede reis (voor zover die nog niet achter de rug is) en tot de volgende keer!

  xx de stalker

 4. Stefan

  Stefan

  hey les en ruk;)

  goed om te horen dat t tot nu toe goed is gegaan…leuk dat jullie al fotos hebben genomen in t begin stadium van de reis…ik kijk er naar uit om de volgende bericht te lezen (met fotos ofcourse!)…geniet er van he!!! en wees voorzichtig!

  kus stefan

 5. lesser

  lesser

  haha! Tof om te lezen! Doeken zijn nog niet te voorschijn gekomen maaar de pet wel! Is wel nodig! Het gutst uit alle gaten met deze temp! We zijn in Kota kinabalu, Sabah, Borneo!
  Volgende bericht komt eraan steef!
  Kussss

 6. Sylvia

  Sylvia

  Hé, dat is mijn tekst!! “het gutst uit alle gaten!” :-)

  Wow, jullie zijn dus in Borneo! Al Oerang oetangs gespot?
  Ik blijf het stoer vinden dat jullie dit doen!

  Geniet!

  Kus, Syl

 7. Den Talisman

  Den Talisman

  Dag rijstepoetsers,

  Hoe gaat het met jullie deo voorraad? Ik lees dat er flink wat afgezweet wordt daar. Leuk om al wat foto’s te zien. Ik ben ook wat meer aan het lezen de laatste dagen en beetje bij beetje beginnen voorkeuren voor te bezoeken gebieden zich af te tekenen. Ohw ja, misschien wel een leuk detail: Ik zit nu op het toilet een berichtje te schrijven, wie zegt dat alleen vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen? Ben benieuwd naar foto’s van paradijslijke stranden :)
  Enjoy en pas op met de sambalballen.

  Zoentje voor jullie allebei

 8. Lesley

  Lesley

  Hahaha! Vandaag is het nog extremer, helemaal gutsend.. (copyright van syl)
  Tall paradijselijke eilanden komen eraan! Morgen gaan we naar Turtle Islands, ff wat schilpadden eieren zien leggen en met ze zwemmen (in het wild, niet als met dolfijnen ofzo, want ze zitten daar dus everywhere!) We zijn vooral nog echt flora wezen bekijken, mount kinabalu, nationalpark en wat bossies :P (die berg beklimmen is overigens niet te doen, echt zweten als de hel bij een paar meters) Vandaag me aaapieees gezien! Orang Oetangs, maar meer bijzonder waren de makaken, die kwamen echt zo dichtbij, gewoon naast je zitten of lopen met babies!! Foto’s volgen nog, staan op Rick zijn cam.

  Kusjes terug!

 9. Mabel

  Mabel

  Hey lieve Les en Rick….

  Zo is een aardig lange reis…en dan nog eens 2 keer overstappen..pff zal wel een zware reis zijn geweest…

  Ik ben weer helemaal bij gelezen…echt leuk dat jullie dit zo bij houden..
  Hoe lang blijven jullie eigelijk weg?? Een maand?? ben erg benieuwd wat jullie nog meer voor leuke dingen gaan doen..

  Have a great day!!

  Dikke kus van ons

 10. Mabel! Dan heb je heel wat gelezen vandaag ;)

  We moesten zelfs 3x overstappen, en het was zeker pittig. Maar het was ‘t uiteindelijk wel waard.

  We blijven tot de 21e van augustus weg. Gisteren waren we in Kuala Lumpur, vandaag in Singapore en vrijdag weer teurg in Kuala Lumpur. Daarna doen we nog wat jungle en eilandjes e.d. aan. We eindigen in Bangkok. Dus we gaan nog genoeg mee maken. We blijven bijna een maand weg bij elkaar.

  Je kan je trouwens aanmelden om op de hoogte gehouden te worden. Dan ontvang je automatisch een mailtje wanneer ik er een nieuw bericht op zet. Is misschien wel handig.

  kus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *